CNN: Постпредом США при ООН може стати Іванка Трамп. Але вона не основний кандидат

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
CNN: Постпредом США при ООН може стати Іванка Трамп. Але вона не основний кандидат

Wikimedia Commons

Серед можливих кандидатів на посаду постійного представника США при Організації Обʼєднаних Націй називають дочку президента США Іванку Трамп, повідомляє CNN.

Крім того, кандидатами на цю посаду називають посла США в Німеччині Річарда Гренелла і колишнього заступника радника президента США з нацбезпеки Діну Павелл. Саме вона вважається головним претендентом на посаду постпреда.

Павелл разом з чинним представником США в ООН Ніккі Хейлі 6—7 жовтня була в Південній Кароліні; джерела кажуть, що президенту США Дональду Трампу вона «дуже подобається». Про те, що Павелл може змінити Хейлі в ООН, пише і Bloomberg.

Діна Павелл стала радником Трампа з економічних ініціатив у січні 2017-го, у березні того ж року вона обійняла другу посаду в Білому домі — заступника радника Трампа з нацбезпеки в питаннях стратегії. Павелл покинула свої посади в адміністрації Трампа в січні 2018 року.

Трамп 9 жовтня прийняв відставку постійного представника США при ООН Ніккі Хейлі. Вона була на цій посаді з січня 2017 року. Хейлі планує й далі працювати з Трампом.