Wizz Air зменшує розміри безкоштовної ручної поклажі. Через затримки рейсів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Компанія Wizz Air зменшила габарити ручної поклажі, яку можна безкоштовно взяти з собою на борт літака, повідомляє avianews.

Тепер ці габарити складають 40 х 30 х 20 см. Якщо у мандрівника сумка буде більшого розміру, її потрібно буде здавати в багаж за окрему плату. Зараз, якщо пасажир без пріоритетної посадки їде з ручною поклажею розмірами до 55 х 40 х 23 см, він повинен здавати її у багаж. Але при цьому плата за неї не стягується.

Якщо після 1 листопада пасажири куплятимуть право на пріоритетну посадку, то зможуть брати до салону літака один багаж з габаритами до 55 х 40 х 23 см і один додатковий до 40 х 30 х 20 см. Також Wizz Air ввів нову плату за провезення багажу від 10 кг — від €7.

Тим, хто вже купив квитки на рейси після 1 листопада без пріоритетної посадки, Wizz Air безкоштовно дозволить перевезення 10 кг багажу. Пасажири, які сплатили за перевезення багажу, безкоштовно отримають право на пріоритетну посадку. У компанії пояснили нововведення тим, що скорочення габаритів ручної поклажі дозволить зменшити затримки рейсів, повʼязані з обробкою багажу.

Перед цим Wizz Air скоротила з 15 до 2 діб час безкоштовної реєстрації на зворотні рейси за квитками без сплаченого вибору місця.