У Харкові на виході зі спортклубу розстріляли гендиректора юрфірми. Напад повʼязують із перерозподілом сфер впливу

Автори:
Степан Смишляєв, Олександр Нечай
Дата:

У Харкові на виході зі спортивного клубу «Yod» з автомата стріляли в генерального директора юридичної компанії «Легіон» Владислава Безрука, повідомило theБабелю джерело в правоохоронних органах.

Безрук перебуває в Інституті загальної та невідкладної хірургії Академії медичних наук, його оперують. За словами начальника обласного управління поліції Олега Беха, попередньо він поранений у спину та грудну клітину. Поліція застосувала план «Сирена». Після нападу охоронці клубу «Yod» почали стріляти в повітря.

В Facebook Бех повідомив, що поліцейські нарахували 10 кульових отворів у трьох автомобілях та в будівлі, але крім Безрука ніхто з громадян не постраждав. Слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом замаху на умисне вбивство (ст.115 Кримінального кодексу). Одна з версій злочину — конфлікт із партнерами та перерозподіл впливу на аграрному ринку.

Бех також попросив водіїв, які проїжджали повз спортивний клуб під час нападу, надати до поліції інформацію з відеорегістраторів.

Безрук заснував юридичну фірму «Легіон» у 2002 році. Вона займається «юридичною допомогою приватним підприємствам та аграрним компаніям». Улітку 2018 року Безрук був одним із претендентів на участь у шоу «Холостяк», але його не обрали головним героєм.