У Віндзорському палаці одружилася онучка Єлизавети II принцеса Євгенія. Відео церемонії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Віндзорському палаці одружилася онучка Єлизавети II принцеса Євгенія. Відео церемонії

Chris Jackson / Getty Images

Сьогодні, 12 жовтня, у Віндзорському палаці відбулося весілля герцогині Йоркської Євгенії, яка є девʼятою в черзі на британський престол. Про це пише Associated Press.

Хто вона?

Євгенія — донька сина королеви Єлизавети, принца Ендрю. Дівчині 28 років, вона вивчала англійську літературу та історію мистецтв в Університеті Ньюкасла. Зараз працює директором галереї сучасного мистецтва Hauser and Wirth у Лондоні.

Heathcliff O'Malley - WP Pool / Getty Images

Батьки принцеси розлучилися, коли їй було шість років, проте підтримують гарні стосунки.

Хто наречений?

Джек Бруксбенк — підприємець, він старший від Євгенії на 4 роки. Він випускник престижної школи Стоу в Букінгемі. Серед її випускників, наприклад, британський підприємець, засновник корпорації Virgin сер Річард Бренсон.

Бруксбенк кілька років працював у клубах, барах, пабах, був менеджером клубу «Махікі» в лондонському районі Мейфер і казав, що мріє відкрити свою мережу пабів.

Пара познайомилася 8 років тому на гірськолижному курорті.

Де відбулося свято?

Церемонія пройшла у каплиці св. Георга, де навесні брали шлюб принц Гаррі та Меган Маркл. Наречена прибула на свято в Роллс-Ройсі Фантом 1977 року у супроводі батька — герцога Йоркського.

Однією з шести подружок нареченої стала 6-річна дочка співака Роббі Вільямса. Євгенія та Джек Бруксбэнк вже кілька років дружать з Роббі та його дружиною Айдою.

Супутником наречного став Луї Живанши, 6-річний син Зої та Олівера де Живанши, старшого банкіра J. P. Morgan.

У списку гостей — 1200 осіб. Частина з них — це переможці конкурсу, який принцеса влаштувала влітку. Молодята планують проїхатися каретою по Віндзору після церемонії.

Весілля відвідали королева Єлизавета II, принц Вільям і Кейт Міддлтон, чиї діти взяли участь у церемонії, а також принц Гаррі з Меган Маркл і інші члени королівської сімʼї.