У Facebook зʼявилися 3D-фотографії, але поки не для всіх

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
У Facebook зʼявилися 3D-фотографії, але поки не для всіх

Ferdinand Stöhr / Unsplash

В Facebook зʼявилася функція, яка дозволяє перетворити звичайні фотографії в 3D-фото, повідомляє сайт компанії.

Такі фотографії можна постити в загальній стрічці, як і звичайні, а при перегляді змінювати перспективу. Досягається цей ефект завдяки подвійним камерам у нових смартфонах — вони роблять безліч знімків і зʼєднують їх в один, з глибиною.

Проте поки ця функція доступна не всім. Перше обмеження — потрібна подвійна камера на смартфоні. Одинарна не підійде. Друге обмеження — у вас повинен бути iPhone 7 Plus і вище (але iPhone XR також не підійде — у нього одинарна камера). Для смартфонів інших компаній функцію обіцяють запустити протягом кількох тижнів. Третє обмеження — знімки мають бути зроблені в портретному режимі.

Якщо всі перераховані умови виконані — завантажити 3D-фото в Facebook можна буде майже так само, як і звичайне. Тільки при створенні нової публікації потрібно буде вибрати опцію «3D-фото».

Переглядати такі 3D-фотографії можна як на звичайному смартфоні, так і в VR-шоломі з допомогою браузера на Oculus Oculus Go або Firefox на Oculus Rift.

Щоб 3D-знімок вийшов вдалим, рекомендують уникати прозорих обʼєктів — наприклад, пластику чи скла, і вибирати контрастні фони та деталі.