Вночі: хакери отримали доступ до даних Пентагону, Радбез Росії обговорив автокефалію УПЦ, Tesla почне виробляти текілу

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

Радбез Росії обговорив, що буде з РПЦ після того, як УПЦ дадуть автокефалію

Пресслужба президента росії

Рада безпеки Росії на чолі з президентом Володимиром Путіним обговорила стан Російської православної церкви після того, як Синод Вселенського патріархату приступив до надання автокефалії Українській православній церкві і скасував рішення 1686 року про перехід Київської митрополії під юрисдикцію Московського патріархату. В обговоренні цього питання взяли участь керівники всіх гілок влади та силових структур Росії.

Хакери отримали доступ до інформації про 30 тисяч співробітників Пентагону

David B. Gleason / Flickr

Хакери отримали доступ до даних про поїздки 30 тисяч військових і цивільних працівників Міністерства оборони США та даних їх кредитних карток. Кібератака могла статися кілька місяців тому, але Пентагон дізнався про злом лише 4 жовтня. Відділ з кібербезпеки збирає інформацію про масштаби злому та винуватців. Дані вкрали після кібератаки на комерційну фірму, з якою працює Пентагон. Джерела стверджують, що секретну інформацію не викрали.

Жителі Армянська скаржаться на нові викиди хімікатів з «Кримського Титану», влада все заперечує

Sergei Malgavko\TASS via Getty Images

Мешканці анексованого Росією Армянська і сусідніх сіл скаржаться на забруднення повітря. За словами місцевої жительки Катерини Пивовар, останній викид був 10 жовтня, симптоми ті ж, що і після перших викидів: опухають очі, шкіра покривається плямами, кашель. Лікарня знову переповнена, лікарі радять їхати з міста. Місцева влада та державні канали стверджують, що в місті все нормально, а тих, хто повідомляє про проблему, звинувачують у спробах «дестабілізувати ситуацію, повʼязану з екологічною ситуацією в місті».

Tesla вирішила зайнятися виробництвом текіли

Twitter / Elon Musk

Компанія-виробник електрокарів Tesla подала заявку на реєстрацію алкогольного напою у відомство з патентів і товарних знаків США. Засновник компанії Ілон Маск виклав в Twitter етикету напою під назвою Teslaquila. Маск вже використовував цю назву для першоквітневого жарту — тоді він написав у Twitter, що компанія збанкрутувала, а його знайшли поруч з автомобілем Tesla Model 3 в оточенні пляшок Teslaquila.

В Австрії зареєстрували перший одностатевий шлюб

В Австрії зареєстрували перший одностатевий шлюб між двома мешканками Вени. Ці жінки разом з чотирма іншими одностатевими парами раніше подали позов до Конституційного суду країни, і він дозволив з 1 січня 2019 року реєструвати в країні шлюби одностатевих пар і громадянське партнерство. Позивачам — пʼяти парам — дозволили взяти шлюб вже у 2018 році.