Опалення в Києві почнуть вмикати 15 жовтня. Гаряча вода зʼявиться за 3—4 дні

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Опалення в Києві почнуть вмикати 15 жовтня. Гаряча вода зʼявиться за 3—4 дні

Dominik Kuhn / Unsplash

У Києві відновили роботу ТЕЦ-6, опалювальний сезон розпочнеться 15 жовтня. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв.

Спочатку тепло дадуть у садочки, лікарні та освітні заклади, а протягом двох тижнів мають забезпечити ним усі будинки. «Для розгортання системи централізованого опалення нам необхідно близько двох тижнів, адже тривала відсутність гарячої води негативно вплинула на стан мереж», — сказа він.

Пантелєєв додав, що в місті поступово відновлюють роботу котельні та протягом кількох днів киянам дадуть горячу воду. «Протягом трьох-чотирьох діб послуга гарячого водопостачання відновиться в тих будинках, де її припинили через відсутність газу », — заявив заступник Кличка.

Проблеми з опаленням та гарячим водопостачанням у Києві почалися після того, як місто припинило співпрацювати з підприємством «Київенерго» і вирішило передати контроль над опаленням і гарячою водою комунальному підприємству «Київтеплоенерго».

Компанія «Нафтогаз України» відмовилася укладати з цим підприємством нові договори на постачання газу, поки воно не візьме на себе борги «Київенерго» перед НАК у розмірі близько 5,5 млрд грн. Після кількох місяців переговорів це питання узгодили. «Нафтогаз» 9 жовтня підписав мирову угоду з «Київтеплоенерго», яке визнало себе правонаступником «Київенерго»