Вибухи на арсеналі під Ічнею: у Чернігівській області розмінували всі населені пункти

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вибухи на арсеналі під Ічнею: у Чернігівській області розмінували всі населені пункти

«Бабель»

У Чернігівській області, де 9 жовтня вибухнув військовий арсенал, розмінували всі постраждалі села і місто Ічня, повідомляється на сайті обласної державної адміністрації .

«Від вибухонебезпечних предметів очищені всі 39 постраждалих населених пунктів Ічнянського району», – зазначено в повідомленні.

Пожежні літаки та вертоліт рятувальників продовжують скидати воду на арсенал та територію поблизу нього.

У регіоні зруйновано чотири будинки в селі Августівка. Також пошкоджено ще 99 осель та інших будівель в 11 селах: Августівка, Дзюбівка, Воронівка, Гмирянка, Лучківка, Тишківка, Монастирище, Сезьки, Вільшана, Грабів та Городня.

14 жовтня відновили газопостачання у селах Іржавець, Крупичполе, Рожнівка, Бурімка. Однак досі без газу залишаються понад 3 000 абонентів у місті Ічня та селах Гмирянка, Гужівка, Максимівка.

Пожежу на 6-му арсеналі під Ічнею загасили лише ввечері 10 жовтня, проте ще залишилися осередки тління. З довколишніх населених пунктів евакуювали 12,5 тисяч осіб, багато будинків залишилися без світла і газу. Над територією складів закрили повітряний простір, також зупинили залізничне та автомобільне сполучення.

СБУ розглядає три версії вибухів на арсеналі: диверсія, навмисний підпал з метою приховати недостачу боєприпасів і порушення правил пожежної безпеки.