«Потрібно до лінгвістичних особливостей ставитися гнучко». Кремль відреагував на слова Трампа про причетність Путіна до отруєнь

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
«Потрібно до лінгвістичних особливостей ставитися гнучко». Кремль відреагував на слова Трампа про причетність Путіна до отруєнь

Пресслужба президента росії

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков не вважає, що президент США Дональд Трамп звинуватив Володимира Путіна у тому, що він причетний до отруєнь, пише Інтерфакс.

«Я не став би давати оцінку, що Трамп допустив можливість, і так далі, як ми читаємо в багатьох ЗМІ. Тут, напевно, потрібно до лінгвістичних особливостей ставитися гнучко, іншої відповіді, зрозуміло, що бути не могло», — сказав Пєсков.

Прес-секретар додав, що «ніяких прямих звинувачень президент США не озвучував», а доказів того, що Путін причетний до отруєнь, «не може існувати».

В інтервʼю телеканалу CBS Трампа запитали, чи згоден він з тим, що президент РФ може мати відношення до вбивств і отруєнь. «Напевно, так. Напевно», — відповів Трамп.

У березні 2018 року в британському місті Солсбері нервово-паралітичною речовиною класу «Новачок» отруїли колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Відповідальними за це назвали офіцерів Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ, які працювали під псевдонімами Олександр Петров і Руслан Боширов.

Пізніше журналісти встановили, що Боширов — це полковник ГРУ Анатолій Чепіга, а Петров — військовий лікар і теж співробітник ГРУ Олександр Мішкін.

У 2006 році в Лондоні полонієм отруїли екс-співробітника КДБ і ФСБ РФ Олександра Литвиненка, який втік з Росії. Сам Путін — колишній співробітник спецслужб, працював у КДБ і очолював ФСБ.