У Кремлі з ініціативи «куратора Донбасу» Суркова створили департамент зі співпраці з Україною

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
У Кремлі з ініціативи «куратора Донбасу» Суркова створили департамент зі співпраці з Україною

Wikimedia Commons

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков підтвердив, що в адміністрації Кремля створений департамент із співпраці з Україною, пишуть РИА Новости.

«Ситуація була приведена у відповідність до того, чим де-факто займалося це управління. Де-факто один з департаментів займався Абхазією і Осетією, і інший департамент де-факто займався питаннями взаємодії з Україною», — сказав Пєсков.

Про те, що у Кремлі зʼявився такий департамент, раніше заявив директор Центру політичної конʼюнктури Олексій Чеснаков. За його словами, ініціював ці зміни помічник президента Росії Владислав Сурков, який офіційно курирує питання врегулювання на Донбасі. Неофіційно його називають куратором «ДНР» і «ЛНР».

«Завдання реорганізації — оптимізувати управління. Змінюються обставини роботи, змінюються завдання, змінюються люди для їх виконання. Будь-яка організація рано чи пізно піддається реорганізації», — сказав Чеснаков. За його словами, зміни жодним чином не означають, що позиції Суркова в Кремлі ослабли.

Минулого тижня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила, що на Донбас із території Росії, в обхід контрольно-пропускних пунктів, вʼїхала колона військової техніки з зенітною установкою.