У Києві горіла будівля нового телеканалу екс-власника NewsOne Мураєва

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

У столиці на вул. Жилянській, 101а, горіло приміщення Київського електротехнічного заводу «Транссигнал», повідомляє РБК-Україна.

До будівлі приїхали колишній міністр транспорту Євген Червоненко і депутат Верховної Ради Євген Мураєв. «Зараз головне — перевірити, чи всіх вивели, там кисневі балони», — сказав Червоненко.

У свою чергу Мураєв зазначив, що у приміщенні заводу обладнали студію нового телеканалу. «Так, тут знаходиться мій новий канал. Відкриття 7 листопада, назва дізнаєтеся пізніше. Орендуємо приміщення, це колишній завод. Ми не знаємо, що сталося, але рукописи не горять», — сказав він.

Крім того, біля території заводу зібралися кілька десятків чоловіків спортивної зовнішності, а неподалік вікна, звідки йде чорний дим, літають два дрони.

Пожежа почалася близько другої дня на останньому поверсі будівлі. Пʼятьох чоловік рятувальники зняли з даху. Усіх людей з будівлі евакуювали. На місці працюють пʼять пожежних екіпажів. Приїхали поліцейські та швидка допомога. Причини пожежі зʼясовують.

Близько 15:00 пожежники загасили вогонь.

5 жовтня Мураєв передав корпоративні права на телеканал NewsOne нардепу з «Опозиційного блоку» Тарасу Козаку, якого називають «персоною, близькою до Віктора Медведчука». До цього Мураєв вийшов з партії «За життя» і очолив партію «Наші».