Вночі: помер співзасновник Microsoft Аллен, суд відхилив позов порноактриси проти Трампа, а Україна здобула історичну «бронзу» на Юнацькій Олімпіаді

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Помер співзасновник Microsoft Аллен

Dave M. Benett / Getty Images

Помер співзасновник корпорації Microsoft Пол Аллен, який боровся з раком. Йому було 65 років. Кілька тижнів тому в нього діагностували рецидив неходжкінської лімфоми, від якої він вилікувався кілька років тому. Аллен створив Microsoft у 1975 році разом з Біллом Гейтсом, проте покинув компанію вже в 1983 році, зберігши за собою частину акцій та місце в раді директорів. Після цього Аллен займався інвестиціями, у тому числі і в космічній галузі. Також він був власником кількох спортивних команд. Білл Гейтс висловив співчуття у звʼязку зі смертю свого друга, назвавши його справжнім товаришем, без якого не було б персональних компʼютерів.

Суд відхилив позов порноакторки Стормі Деніелс проти Трампа

mirror.co.uk

Федеральний суд США відхилив позов порноактриси Стормі Деніелс (справжнє імʼя — Стефані Кліффорд), який вона подала проти американського президента Дональда Трампа. Деніелс позивала Трампа після того, як він назвав «фальшивими» заяви порнозірки про погрози невідомого за можливе розголошення зав’язків з президентом США. «Суд згоден з аргументами Трампа, тому що цей твіт є риторичною гіперболою, яка зазвичай повʼязана з політикою і публічним дискурсом в США. Перша поправка захищає цей тип риторичної заяви», — заявив суддя Джеймс Отеро.

Україна здобула історичну «бронзу» на Юнацькій Олімпіаді

Facebook / NOC of Ukraine and the Olympic Team

Українці Дарина Плохотнюк і Олександр Мадей стали бронзовими призерами у змаганнях змішаних пар у спортивній акробатиці на Юнацькій Олімпіаді у Буенос-Айресі. У Національному олімпійському комітеті зазначили, що з цього виду спорту вперше розігрували нагороди в межах цих змагань, тож українські спортсмени увійшли в історію.

CNN: Саудівська Аравія готується визнати, що журналіст Хашоггі загинув

YouTube

Саудівська Аравія готує доповідь про смерть журналіста Джамала Хашоггі на допиті. За даними джерела CNN, швидше за все буде зроблено висновок, що операцію провели без дозволу й винні понесуть відповідальність. Інше джерело також зазначило, що звіт ще готують, і все може змінитися.

Facebook блокуватиме дезінформацію під час виборів до Конгресу США

Stock Catalog / Flickr

Facebook блокуватиме неправдиву інформацію під час проміжних виборів у Конгрес США в жовтні та листопаді. Таке рішення компанія прийняла через критику Facebook щодо неналежного підходу до контролю та фільтрації фейкових новин та дезінформації, які, на думку багатьох, вплинули на результати президентських виборів 2016 року. Reuters пише, під час виборчої кампанії буде видалена неправдива інформація про правила голосування, сутички на виборчих дільницях і можливі черги.