Від сьогодні поліція починає штрафувати за перевищення швидкості

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Від сьогодні поліція починає штрафувати за перевищення швидкості

toine Garnier / Unsplash

З вівторка, 16 жовтня, поліція буде штрафувати за перевищення швидкості на дорогах. 15 жовтня завершився пілотний режим роботи правоохоронців з пристроєм TruCam, який фіксує порушення.

Про це повідомив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Нацполіції Олексій Білошицький у Facebook.

«Нагадую! За перевищення більш як на 20 км/год — штраф 255 грн. За перевищення більш як на 50 км/год — штраф 510 грн», — зазначив він.

Радар TruCam може вимірювати швидкість на відстані до 1 200 метрів, працює до 15 годин без підзарядки. Має карту памʼяті на 16 тис. відеороликів, або 40 тис. фото. Робить до 3 фотокадрів в секунду.

Від попереднього радара «Візир» його відрізняє те, що ТruСам має лазерне наведення — вузький промінь, який практично зводить до нуля можливість захоплення сусіднього автомобіля, що зменшує кількість помилок. «Візир» працює за принципом радіолокації і тому часто захоплює сусідній автомобіль.

Перший тиждень (з 8 до 15 жовтня) радари працювали у тестовому режимі. Поліцейські з цими пристроями зʼявились на 11 автодорогах у 13 областях і Києві. У столиці TruCam використовують на проспекті Бажана та проспекті Перемоги. Також патрульних з радарами поставили на таких дорогах, як: Київ — Чоп, Київ — Одеса, Київ — Харків — Довжанський, Київ — Ковель — Ягодин, Устилуг — Луцьк — Рівне, Одеса — Рені та інших.