У рази швидше за інші платформи. Telegram готується до запуску власної блокчейн-платформи.

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Команда розробників Telegram до кінця осені планує запустити блокчейн-платформу Telegram Open Network (TON), пишуть «Ведомости».

Розробники розіслали інвесторам листи з повідомленням про це. Вони запевнили, що успішно завершили розробку більшості критичних компонентів, необхідних для запуску тестової версії TON.

Засновник Telegram Павло Дуров повідомляв про бажання запустити TON ще у кінці 2017 року. У травні 2018 року Telegram відмовився від публічного ICO (залучення інвестицій через продаж кріптовалюти) своєї кріптовалюти, оскільки компанія залучила $1,7 млрд від 200 приватних інвесторів. Вважається, що TON буде обробляти транзакції в рази швидше, ніж інші блокчейн-платформи.

Що таке блокчейн?

Це система збудованих ланцюжків блоків. Блоки — це дані про транзакції, угоди та контракти в середині системи, які представлені у криптографічній формі. Спочатку блокчейн був основою криптовалюти Bitcoin. Всі блоки збудовані в ланцюжок, тобто повʼязані між собою. Для запису нового блоку, необхідно послідовно зчитати інформацію з попередніх блоків.

Усі дані в блокчейні накопичуються і формують постійно накопичувальну базу даних. З цієї бази даних неможливо нічого видалити або провести заміну чи підміну блоку. Крім того, туди можна записувати нескінченну кількість транзакцій, що вважається однією з головних особливостей блокчейна.

У кінці серпня Telegram змінив правила використання особистих даних користувачів .У Політиці конфіденційності зʼявився пункт про взаємодію із владою, який дозволяє за рішенням суду передавати спецслужбам IP-адреси та номери телефонів.