«Збираємо ударний кулак». Ярош мобілізує екс-бійців АТО в загони територіальної оборони

Автор:
Олена Мельник
Дата:
«Збираємо ударний кулак». Ярош мобілізує екс-бійців АТО в загони територіальної оборони

Wikipedia

Депутат Верховної Ради, командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош відзиває з передової у зоні бойових дій на Донбасі 5 і 8-й окремі батальйони УДА, щоб почати підготовку загонів територіальної оборони у всіх областях країни.

Про це Ярош заявив під час виступу у Дніпропетровській обласній державній адміністрації 14 жовтня, повідомляє «Дніпроград».

«В цей день я оголошую про те, що 5 та 8-й окремі батальйони Української добровольчої армії виходять з передової, але ми не виходимо з війни. Поки триває війна, ми будемо брати участь в ній. Сьогодні найголовніше завдання для УДА — це побудова територіальних загонів оборони, які мали б чіткий функціонал», — зазначив Дмитро Ярош.

За його словами, загони готуватимуть рух спротиву в кожній області. Окрім цього, територіальні підрозділи мають об’єднати учасників бойових дій.

«Ми бачимо, як після «дембелю» починають «дерибанити» учасників бойових дій. Ми маємо безліч «атошних» організацій, що призводить до розпорошення потенціалу, який реально може бути найважливішим для України в цей час. Завдання УДА зібрати всіх, хто воював, в єдиний ударний кулак», — додав Ярош.

Нардеп хоче, щоб УДА також допомагла державним структурам не допустити російського реваншу в Україні. Також Ярош зазначив, що не вірить у дипломатичне вирішення конфлікту на Донбасі та бачить лише силовий спосіб звільнення окупованих територій.

Українська добровольча армія (УДА) — добровольче військове формування, утворене у грудні 2015 року після виходу Дмитра Яроша та його однодумців із руху «Правий сектор».

УДА сформували на базі підрозділів Добровольчого українського корпусу (ДУК), 5 і 8-го батальйонів та медичного батальйону «Госпітальєри». Згодом відповідні батальйони в ДУК розформували.