КМІС: майже половина українців проти заборони російських телеканалів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Майже 50% українців вважають помилкою заборону російських телеканалів в Україні. Про це свідчать дані соцопитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології.

Заборона російських телеканалів

Якщо половина українців виступає проти цього, то майже третина опитаних вважають заборону російських телеканалів необхідним кроком для захисту держави. Близько 18% респондентів вагалися з відповіддю або відмовилися відповідати.

Заборона російських соцмереж

45% опитаних вважають таке рішення помилкою і обмеження прав громадян. 29% дотримуються протилежної думки, ще 15% респондентів не змогли відповісти.

Заборона виступів російських артистів і російського кіно

57% респондентів вважають, що заборона артистів і російських фільмів в Україні обмежує права громадян. 27% опитаних дотримуються думки, що така заборона потрібна для захисту держави, тоді як близько 17% не змогли відповісти.

Наступ на свободу слова

35% респондентів вважають, що в Україні відбувається наступ на свободу слова. При цьому 29% опитаних вважають навпаки, що в Україні занадто багато прокремлівських і пропагандистських ЗМІ, а держава і суспільство на це слабо реагують. І більше 30% не змогли відповісти на це питання.

Опитування проводилося з 8 по 23 вересня. У дослідженні брали участь 2 026 респондентів старше 18 років з усіх регіонів України (крім анексованого Криму та непідконтрольних українській владі територій Луганської та Донецької областей). Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3%.