Киянам нарешті дали гарячу воду. У соцмережах пишуть: це тролінг, вона не гаряча

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Киянам нарешті дали гарячу воду. У соцмережах пишуть: це тролінг, вона не гаряча

pan xiaozhen / Unsplash

У Києві відновили гаряче водопостачання, повідомив мер столиці Віталій Кличко на своїй сторінці у Facebook.

«Київ нарешті отримує газ, розпочато постачання гарячої води у понад 3 тисячі будинків, де її не було кілька місяців», — сказав Кличко у своєму відеозверненні.

За його словами, запущено 90% котелень, які ще не працювали. Гарячою водою уже забезпечені мешканці Троєщини та Лісового масиву, а від сьогодні її подаватимуть на Оболонь і Поділ.

Крім того, комунальники Києва готують тепломережі для запуску опалення.

«Планово нам потрібно не менше 10 днів, щоб подати тепло в усі будинки та установи столиці», — зазначив Кличко.

У соцмережах люди пишуть, що їм нарешті увімкнули гарячу воду, проте не всі цьому радіють. Дехто зазначає, що в кранах вона не гаряча, а холодна.

Проблеми з опаленням та гарячим водопостачанням у Києві почалися після того, як місто припинило співпрацювати з підприємством «Київенерго» і вирішило передати контроль над опаленням і гарячою водою комунальному підприємству «Київтеплоенерго».

Компанія «Нафтогаз України» відмовилася укладати з цим підприємством нові договори на постачання газу, поки воно не візьме на себе борги «Київенерго» перед НАК у розмірі близько 5,5 млрд грн. Після кількох місяців переговорів це питання узгодили. «Нафтогаз» 9 жовтня підписав мирову угоду з «Київтеплоенерго», яке визнало себе правонаступником «Київенерго».