Росія перекидає в Азовське море два сторожових катери. Вони озброєні ракетними комплексами та гранатометами

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Росія перекидає в Азовське море два сторожових катери. Вони озброєні ракетними комплексами та гранатометами

Український мілітарний портал

Росія перекидає в Азовське море два сторожові катери — «Сиктивкар» і «Кізляр» для посилення берегової охорони ФСБ РФ, пише «Український мілітарний портал».

10 жовтня «Кізляр» перебував у Чебоксарському водосховищі неподалік від Нижнього Новгорода. Наступного дня за його маршрутом пройшов «Сиктивкар». Очікують, що обидва кораблі прибудуть до Азовського моря після 20 жовтня.

Катери побудували в Санкт-Петербурзі на заводі «Алмаз». Вони оснащені:

— двома 30-міліметровими артилерійськими установками АК-630М;

— двома пусковими установками для переносного зенітно-ракетного комплексу «Ігла»;

— двома бомбоскидачами (12 ГБ ББ-1) і гранатометами МРГ-1 «Огоньок». Катер «Сиктивкар» додатково оснащений 76-міліметровою артилерійською установкою АК176-М.

Український мілітарний портал

В кінці вересня в порт Маріуполя прибуло пошуково-рятувальне судно «Донбас» і морський буксир «Корець». Разом з ними прийшли два малих броньованих артилерійських катери P177 «Кременчук» і P178 «Лубни». Ці кораблі стануть основою нової військово-морської бази ВМС України в Азовському морі.

Після неодноразового затримання працівниками ФСБ кораблів в Азовському морі українська влада вирішила посилити свою присутність в регіоні. Для цього Україна створить військово-морську базу і збільшить корабельне угруповання.