Рада відмовилася знімати недоторканність з нардепа Колєснікова

Автори:
Степан Смишляєв, Олена Мельник
Дата:
Рада відмовилася знімати недоторканність з нардепа Колєснікова

Фото УНІАН

Верховна Рада не підтримала позбавлення недоторканності депутата з фракції «Опозиційний блок» Дмитра Колєснікова. «За» проголосували тільки 163 парламентарі з необхідних 226.

Подання у парламент направив генеральний прокурор Юрій Луценко. Він просив ВРУ дати дозвіл на притягнення Колєснікова до кримінальної відповідальності.

У чому підозрюють Колєснікова

За твердженнями ГПУ, Колєсніков зловживав службовим становищем, коли був головою Агентства державного майна України. Відомство змінило цільове призначення двох корпусів держпідприємства «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я. Осади» в Дніпрі. Їх загальна площа — майже 7 тис. кв. м.

За словами Луценка, ці корпуси вивели з власності підприємства і пізніше приватизували. Генпрокурор зазначив, що воно в 2004 році отримало статус стратегічного, що забороняє відчужувати його майно. Інститут займався розробкою ракет для ракетних комплексів, а дії Колєснікова, на думку Луценка, призвели до знищення його потенціалу.

Сьогодні, 16 жовтня, Рада відмовилася знімати недоторканність з голови фракції «Опозиційний блок» Олександра Вілкула.

Раніше Верховна Рада також не зняла недоторканність з народного депутата Сергія Дунаєва (фракція «Опозиційний блок»). За це рішення проголосували 125 депутатів.