«Він двічі помирав». Журналісти зʼясували прізвище українського бізнесмена, затриманого у Франції

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
«Він двічі помирав». Журналісти зʼясували прізвище українського бізнесмена, затриманого у Франції

Затриманий у Франції українець — це Дмитро Малиновський, якого повʼязують з розкраданням коштів на Одеському припортовому заводі передає ВВС.

У базі розшуку Міністерства внутрішніх справ зазначено, що Малиновський зник у 2014 році. Видання пише, що це сталося в Одеській області «за загадкових обставин». «Він двічі помирав», — стверджує джерело в правоохоронних органах.

У 2006 році він був кандидатом у депутати Одеської міської ради від «Партії регіонів». На той момент він був членом цієї партії і директором одеського представництва компанії «Каміа», яка займалася агробізнесом.

У 2014 році Київський районний суд Одеси розглядав кримінальне провадження, у якому підозрюваним був Дмитро Малиновський. Його зокрема підозрювали у злочинах за статтями про шахрайство та підробку документів. Він регулярно не зʼявлявся на засідання суду, а після припису про примусове доставлення до суду зник. За інформацією «Української правди», Малиновський фігурував у справі про розкрадання коштів Одеського припортового заводу.

Французька жандармерія 5 жовтня заарештувала українця, якого раніше вважали мертвим. Його підозрюють у міжнародному шахрайстві та відмиванні грошей. У Франції затриманий мав розкішне життя: у нього конфіскували замок, три картини Сальвадора Далі, вінтажний Rolls Royce Phantom і €4,6 млн.