Україна просить Францію видати «воскреслого» бізнесмена Малиновського. Його звинувачують у привласненні €12 млн

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Україна просить Францію видати «воскреслого» бізнесмена Малиновського. Його звинувачують у привласненні €12 млн

Didier Weemaels / Unsplash

Генеральна прокуратура України просить Францію видати Дмитра Малиновського, якого звинувачують у шахрайстві в особливо великих розмірах, повідомила у Facebook прес-секретар Генерального прокурора Лариса Сарган.

За її словами, він підробив не тільки свідоцтво про власну смерть, але й паспорт іншої країни, яким наразі користується.

Прокуратура Києва уточнила, що Малиновського звинувачують у привласненні понад €12 млн у 2015 році. Ці гроші йому перерахувала приватна компанія як передплату за мінеральні добрива виробництва Одеського припортового заводу. «У подальшому зазначені грошові кошти буди переведені зловмисником на рахунки підконтрольних йому підприємств, зареєстрованих в офшорних зонах», — повідомили в прокуратурі.

Малиновському заочно повідомили про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу).

Французька жандармерія 5 жовтня заарештувала Малиновського, якого раніше вважали мертвим. Його підозрюють у міжнародному шахрайстві та відмиванні грошей. У Франції затриманий мав розкішне життя: у нього конфіскували замок, три картини Сальвадора Далі, вінтажний Rolls Royce Phantom і €4,6 млн.