Вночі: збірна України перемогла Чехію, YouTube перестав працювати в усьому світі, а сестра Сенцова заперечила, що режисер у реанімації

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Збірна України достроково пробилася в Лігу А

Збірна України перемогла вдома Чехію з рахунком 1:0 у рамках 4 туру групової стадії Ліги націй. Єдиний гол у поєдинку, який відбувся в Харкові, на 43-й хвилині забив півзахисник синьо-жовтих Руслан Малиновський. Гостям не вдалося вирівняти рахунок. Перемога України забезпечила їй перше місце в своїй групі. Таким чином, у наступному розіграші Ліги націй збірна виступатиме в найвищому дивізіоні турніру — А.

Сестра Сенцова заперечила, що режисер потрапив у реанімацію

УФСИН России по Ямало-Ненецкому автономному округу

Наталія Каплан, сестра політвʼязня режисера Олега Сенцова, спростувала інформацію про те, що режисер потрапив у реанімацію. За її словами, вона передала журналістам дані двотижневої давності, «оскільки це і є останні новини», і закликала журналістів не маніпулювати. Але Каплан підтвердила, що Олегу тяжко виходити з голодування, а його здоровʼя серйозно підірване.

У роботі YouTube в усьому світі стався збій

Creative Commons / Pixabay

Користувачі YouTube поскаржилися на збої в роботі відеохостингу. Сервіс був недоступний у Росії, Польщі, Японії, США, Австралії. Збій стався близько 4:00. Більшість скаржилось на проблемами під час перегляду відео, а також на те, що у них не працював сайт YouTube та вони не могли увійти в свої акаунти. В YouTube заявили, що несправність у роботі сервісу вже усунули.

NYT назвала підозрюваних у вбивстві журналіста Хашоггі

YouTube

Турецька поліція визначила підозрюваних у справі про зникнення саудівського журналіста Джамаля Хашоггі. За даними NYT, пʼятеро з них повʼязані зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії Мухаммедом бен Салманом Аль Саудом. Один із підозрюваних часто супроводжував останнього. За даними видання, мова йде про людину на імʼя Махер Абдулазіз Мутреб. Він був дипломатом, призначеним на службу в посольство Саудівської Аравії в Лондоні в 2007 році. Мутреб багато подорожував зі спадкоємним принцом, можливо як його охоронець. Ще троє підозрюваних повʼязані зі службою безпеки саудівського принца, а пʼятий підозрюваний є судовим лікарем і займає керівні посади в Міністерстві внутрішніх справ королівства та медичних установах.

Названо нову дату виверження Везувія

Знахідка, виявлена ​​на стіні будинку в давньоримському місті Помпеї, може змусити істориків скорегувати дату катастрофічного виверження вулкана Везувій майже на два місяці пізніше. У невеликому написі, залишеному вугіллям в одній з кімнат так званого «Будинку з садом», значиться дата «16-й день до листопадових календ» — дня, який у давньоримській традиції позначав перший день нового місяця. Тобто невідомий говорив про 17 жовтня. Як вважають, у кімнаті йшов ремонт, який встигли закінчити в двох інших приміщеннях будинку. Таким чином напис зроблено за тиждень до трагедії, яка, згідно з однією з теорій, сталася 24 жовтня, а не серпня. На користь цієї версії говорить і той факт, що такий недовговічний матеріал, як деревне вугілля, не міг би зберегтися на стіні з попереднього року.