Глава МВФ скасувала поїздку на форум у Саудівську Аравію через скандал зі зникненням опозиційного журналіста

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Глава МВФ скасувала поїздку на форум у Саудівську Аравію через скандал зі зникненням опозиційного журналіста

Палінчак Михайло / УНІАН

Директор Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард не буде присутня на інвестиційній конференції в Саудівській Аравії через зникнення саудівського колумніста газети The Washington Post Джамаля Хашоггі, повідомляє ВВС.

«Раніше запланована поїздка керівного директора (МВФ) в регіон Близького Сходу відкладається», — заявили в прес-службі.

Раніше Google Alphabet Inc. відмовилася брати участь у міжнародному економічному форумі Future Investment Initiative в Саудівській Аравії, ставши останньою компанією, яка вирішила бойкотувати бізнес-конференцію.

Конференція Future Investment Initiative триватиме в столиці країни Ер-Ріяд 23—25 жовтня. Владу Саудівської Аравії підозрють у вбивстві журналіста, через це раніше у форумі відмовилися брати участь шість великих світових ЗМІ та низка спікерів. Серед них — голова Viacom Боб Бекиш, очільник Uber Дару Хосровшахі, венчурний інвестор Стів Кейс, власник видання Los Angeles Times Патрік Сун-Шонг, представник керівництва HP Джоанна Поппер.

Популярний саудівський журналіст і колумніст The Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня, після того як зайшов у консульство Саудівської Аравії в Туреччині. Він вирушив туди за документами про розлучення. Саудівська Аравія наполягає, що журналіст залишив консульство, однак влада Туреччини стверджує, що у них є докази вбивства Хашоггі.