Нові подробиці катастрофи українського Су-27: названо ім’я загиблого командира екіпажу, військові навчання продовжать

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Нові подробиці катастрофи українського Су-27: названо ім’я загиблого командира екіпажу, військові навчання продовжать

Facebook / 831s tactical aviation brigade

У катастрофі винищувача Су-27УБ (учбово-бойовий) під час міжнародних навчань «Чисте небо–2018» у Вінницькій області загинув полковник Іван Петренко. Він був командиром екіпажу та начальником авіації повітряного командування «Схід» Збройних сил. Про це повідомило командування Повітряних сил ЗСУ на сторінці у Facebook.

Зазначається, що військовий пройшов бойову підготовку, щоб працювати вдень і вночі у складних метеоумовах. Дані другого пілота в ЗСУ пообіцяли повідомити пізніше.

Також військові вирішили продовжити навчання «Чисте небо – 2018». Жертв серед мирного населення немає. За словами місцевих мешканців — очевидців катастрофи, літак почав втрачати висоту, і пілоти відвели винищувач від житлових будинків.

Видання «20 хвилин» опублікувало фото і відео падіння літака.

20minut.ua

Також відомо, що винищувач Су-27УБ приписаний до 831-ї бригади тактичної авіації з Миргорода Полтавської області. Виконувач обов’язків керівника прес-центру Командування повітряних сил Дмитро Струтинський повідомив «Громадському», що бортовий номер літака — 70. Саме він брав участь у навчаннях.

Літак розбився 16 жовтня, близько 17-ї години, у полі неподалік від сіл Уланів і Пагурці, між містами Бердичів і Хмільник Вінницької області. Два льотчики — українець і американец, які були на борту, загинули.

Багатонаціональні військові навчання «Чисте небо-2018» почалися 8 жовтня і триватимуть 12 днів. У них беруть участь девʼять країн: Бельгія, Великобританія, Данія, Естонія, Нідерланди, Польща, Румунія, США та Україна. Навчання повинні підвищити рівень співробітництва, взаємодії та сумісності між НАТО і країнами-союзниками в регіоні.