Дівчина керченського стрільця входить до «суїцидальних» груп у соцмережах, захоплюється онлайн-іграми та аніме

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Дівчина керченського стрільця входить до «суїцидальних» груп у соцмережах, захоплюється онлайн-іграми та аніме

Дівчина Владислава Рослякова, який влаштував вибух і відкрив стрілянину в Політехнічному коледжі в Керчі — 15-річна Владислава С.

Хлопець присвячував їй романтичні пости у ВК: «Люблю тебе, сонечко». Владислава захоплюється аніме та онлайн-компʼютерними іграми, такими як Dota2 і Counter Strike.

У статусі в неї вказано дату 19 травня 2018 року і написано Day 152. Якщо почати відлік з 19 травня, то 17 жовтня — це 152-й день. А це статус самого Рослякова: «Найдорожчих нам людей ми носимо постійно з собою. Подумки. Усередині. У серці. (10/19/2018/152) »

Крім того, вона входить до груп під назвами «Мій останній друг був убитий мною» і «Твій сенпай вскрився». Попри назви, ці групи стверджують, що «не закликають до суїциду», проте там багато депресивного матеріалу.

Підозрюваний у теракті в керченському коледжі 18-річний Владислав Росляков постив у соцмережах анархічні картинки. У записах хлопця в соцмережі «ВКонтакте» близько 100 фото і демотиваторів. Включно зі знімком президента РФ Володимира Путіна в «царському мундирі».

Внаслідок теракту загинуло не менше 18 осіб, більше 40 осіб госпіталізовано. У коледжі пролунав вибух, за даними правоохоронців — це була бомба, а потім юнак почав стрілянину.