«Не маю до цього жодного стосунку». ЗМІ сплутали нападника на керченський коледж з іншою людиною

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
«Не маю до цього жодного стосунку». ЗМІ сплутали нападника на керченський коледж з іншою людиною

ВКонтакте / Владислав Рейх

Низка ЗМІ сприйняли користувача «ВКонтакте» Владислава Рейха за Владислава Рослякова, який влаштував стрілянину в Керченському політехнічному коледжі. Однак це зовсім інша людина, повідомляє Telegram-канал MDK.

«ЗМІ переплутали мене з терористом. Виклали моє фото, моє посилання на сторінку, хоча я до цього не маю жодного стосунку», — зазначив Рейх у коментарі. Він сам звʼязався з каналом і розповів, що повідомлення ЗМІ — повна маячня, до нападу він не причетний і навчається в іншому місці. Рейх боїться за своє життя і просить ЗМІ, які через помилку запостили його фото, видалити неправдиву інформацію.

Підозрюваний у теракті в керченському коледжі 18-річний Владислав Росляков постив у соцмережах анархічні картинки. У акаунті хлопця в соцмережі «ВКонтакте» близько 100 фото і демотиваторів. Зокрема знімок президента РФ Володимира Путіна у «царському мундирі».

Внаслідок теракту загинуло не менше 19 людей, більше 50 осіб госпіталізовано. У коледжі пролунав вибух — за даними правоохоронців, це була бомба, а після цього юнак відкрив стрілянину.