Вночі: зросла кількість жертв стрілянини в коледжі в Керчі, Росія модернізувала ядерні бункери, а українка виборола «золото» на Чемпіонаті світу з дзюдо

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Зросла кількість жертв стрілянини в коледжі в Керчі

До 20 осіб зросла кількість загиблих внаслідок вибуху та стрілянини в Керченському політехнічному коледжі, заявив заступник «голови адміністрації» Керчі Дилявер Мельгазієв. За його словами, процедура упізнання завершена для всіх 20 загиблих. Також він додав, що вдалося впізнати вісім з десяти потерпілих, які перебувають у тяжкому стані.

CNN: Росія модернізувала ядерні бункери

Росія модернізувала військові бункери для зберігання ядерної зброї, які розташовані в Калінінградській області. CNN публікує фотокопії знімків з супутника, які були зроблені між 19 липня і 1 жовтня. Аналіз знімків дозволяє говорити про модернізацію в 40 бункерах поблизу міста Приморськ. Там розташований другий за величиною порт Росії на Балтійському морі. Будівельні роботи велися також на військовій базі «Чкаловська» на північ від Калінінграда. Нещодавно туди повернулися літаки морської авіації Балтійського флоту.

Українка виборола «золото» на Чемпіонаті світу з дзюдо

Facebook / NOC of Ukraine and the Olympic Team

Українська дзюдоїстка Дарʼя Білодід виборола «золото» на юніорському Чемпіонаті світу. У фіналі турніру, який відбувався на Багамах, спортсменка не залишила шансів японці Сані Йосіді (вагова категорія до 48 кг). У вересні 17-річна Білодід виграла золото дорослого чемпіонату світу з дзюдо в Баку. Таким чином дівчина стала наймолодшою спортсменкою, яка вигравала титул чемпіонки світу серед дорослих.

Зʼясували причину аварії на російській ракеті «Союз»

YouTube / NASA

Експерти вважають, що причиною аварії під час запуску ракети-носія «Союз-ФГ» стала механічна несправність, допущена під час стикування бокових блоків до другого ступеня ракети в монтажно-випробувальному корпусі на космодромі Байконур. За даними джерела видання «Коммерсантъ», близького до Мінборони Росії, пошкодження завдали під час переміщення бокового блоку підйомним краном.

Сьогодні Балуха етапують в Керченську колонію

Facebook / Crimean Human Rights Group

Українського активіста Володимира Балуха 18 жовтня мають етапувати в Керченську колонію, заявив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз. Офіційного підтвердження цього від російської влади поки немає. Раніше стало відомо, що Балух вирішив тимчасово припинити голодування. За даними адвоката Дмитра Дінзе, у активіста після понад 200 днів голодування є підозра на виразку або панкреатит.