Військове кладовище чи могила невідомого солдата. Вʼятрович пропонує створити Національний пантеон видатних українців

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Військове кладовище чи могила невідомого солдата. Вʼятрович пропонує створити Національний пантеон видатних українців

Alessia Cocconi / Unsplash

Голова Українського інституту національної памʼяті Володимир Вʼятрович висловився за створення Національного пантеону для поховання видатних українців, пише «Хмарочос».

За його словами, існує кілька проектів такого рішення. Один з них — створення окремого сектора на Лукʼянівському кладовищі. Інший варіант — створення національного військового кладовища, де будуть поховані видатні українські військові. За його словами, відповідний законопроект вже підготували та подадуть до Верховної Ради.

Третій, найвищий рівень — Національний пантеон, де повинні бути поховані видатні діячі української історії. Також він передбачає створення «могили невідомого солдата російсько-української війни». «Місце ще не визначено, наша пропозиція, що ми кидаємо в дискусію, — над Дніпром, під аркою Дружби народів», — розповів Вʼятрович.

У Німеччині 15 жовтня російський пропагандист Грем Філліпс зірвав прапори на могилі Бандери та прикріпив банер з написом: «Тут похований український нацист Степан Бандера». Відео свого вчинку він виклав в Інтернет. Німецька поліція порушила кримінальну справу. За повідомленнями ЗМІ, нащадки Бандери виступили за його перепоховання в Україні.