Спецпредставник по Україні Волкер: США будуть посилювати санкції проти Росії кожні кілька місяців

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Спецпредставник по Україні Волкер: США будуть посилювати санкції проти Росії кожні кілька місяців

U.S. Embassy Kyiv Ukraine / Flickr

Спеціальний представник США по Україні Курт Волкер стверджує, що адміністрація Дональда Трампа буде запроваджувати нові санкції відносно Росії кожні кілька місяців. Про це він сказав на семінарі в «Атлантичній раді».

Волкер зазначив, що США намагаються постійно посилювати тиск на Росію через агресію на Донбасі і анексію Криму. Мета цього тиску — конструктивні переговори про врегулювання конфлікту. «Це включає збереження санкцій США, а також періодичне посилення цих санкцій з плином часу», — сказав він.

За словами Волкера, це політика, якої дотримується і буде дотримуватися адміністрація Трампа. «Ви побачите вступ в дію додаткових санкцій кожен місяць чи два, або близько того», — сказав він.

У вересні Міністерство торгівлі США вирішило ввести санкції відносно 12 російських компаній, дії яких суперечать національним інтересам Сполучених Штатів. Наприкінці серпня США запровадили перший пакет санкцій проти Росії через отруєння у Великобританії колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки.