Вночі: політв’язня Балуха етапували до колонії в Керчі, Трамп вважає, що саудівський журналіст мертвий, а Стінг озвучив райдер для концерту в Києві

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Балуха етапували до колонії в Керчі

RFE / RL

Український активіст та політв’язень Володимир Балух перебуває в Керченській колонії в анексованому Криму, повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз. Офіційного підтвердження від російської влади та адвокатів Балуха поки немає. 17 жовтня дружина Володимира Балуха Наталя зустрілася з ним у СІЗО Сімферополя. Побачення було коротким, з чоловіком вона спілкувалася через скло, розмовляючи по телефону близько півтори години. За її словами, Балух тримається бадьоро. У нього ослаблений імунітет, він хворіє на ГРЗ. Крім загострення хронічних захворювань, Балуха мучить зубний біль.

Трамп вважає, що саудівський журналіст мертвий

NATO / Flickr

Президент США Дональд Трамп вважає, що саудівський журналіст Джамал Хашоггі мертвий. В інтерв’ю New York Times він сказзав, що його припущення базуються на даних розвідки, згідно з якими до вбивства журналіста причетна влада Саудівської Аравії. Однак він не сказав, що за смерть колумніста несе відповідальність спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман. Але визнав, що твердження, згідно з якими принц наказав убити журналіста, підняли серйозні питання про союз з Саудівською Аравією і стали причиною однієї з найсерйозніших зовнішньополітичних криз. За словами Трампа, у разі, якщо причетність Саудівської Аравії до зникнення Джамала Хашоггі підтвердиться, США готові відреагувати жорстко. Раніше американський лідер заявляв, що Саудівська Аравія є «дуже важливим союзником» США як партнер у протистоянні з тероризмом та Іраном.

В Азовське море впав російський військовий літак

Wikipedia

У Краснодарському краї Росії зазнав катастрофи та впав в Азовське море навчальний військовий літак Л-39. У Міністерстві оборони РФ заявили, що літак виконував плановий навчально-тренувальний політ, боєкомплекту на ньому не було. Пілоти встигли катапультуватися, але їх поки не знайшли. Рятувальники обстежують і морську, і берегову територію. Причиною аварії могла стати технічна несправність.

Стінг прилетить до Києва на приватному літаку з персональним кухарем

Wikipedia

У Києві 14 листопада відбудеться концерт всесвітньо відомого виконавця Sting. У Палаці Спорту британський співак виступає не сам, а в компанії свого друга — ямайського реггі-виконавця Shaggy. Одна з основних вимог британської зірки до українських промоутерів — відсутність VIP-зони під сценою. Артисти хочуть бути як можна ближче до своїх глядачів. Виконавець прилетить до Києва на особистому літаку, у компанії персонального кухаря, яка супроводжує співака в кожній поїздці. Свої страви жінка завжди готує тільки з місцевих продуктів, тому в шанувальників співака є всі шанси зустрітися з його кухарем на одному з київських ринків.