Українці виграли першу медаль на «Іграх нескорених» у Сіднеї. Перемогу приніс Денис Фіщук у велогонці

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Українці виграли першу медаль на «Іграх нескорених» у Сіднеї. Перемогу приніс Денис Фіщук у велогонці

Facebook / Петр Порошенко

Сьогодні, 21 жовтня, під час першого дня «Ігор нескорених» (Invictus Games) у Сіднеї український спортсмен Денис Фіщук завоював бронзу в велогонці. Про це повідомило Міністерство оборони України.

Нинішнього року для української збірної це перша медаль на змаганнях для військових, які отримали інвалідність. Фіщук розповів, що зміг розвинути швидкість на трасі до 60 кілометрів на годину.

«Швидкісна траса: як для любителів, це був досить крутий поворот і фініш вгору. Найбільша швидкість 60 км/год. Загалом задоволений виступом, зробив усе, що міг», — зазначив спортсмен.

Денис Фіщук уже прийняв вітання від заступника Міністра оборони України з питань європейської інтеграції України генерал-лейтенанта Анатолія Петренка та президента Петра Порошенка. Глава держави на своїй сторінці в Facebook написав, що вболіває за незламних спортсменів на іграх.

«Вітаю Дениса Фіщука з бронзою, здобутою у велоперегонах на час, і Сергія Шимчака з четвертим місцем. Так тримати, незламні! Вболіваємо за вас!», — сказано в повідомленні президента.

Invictus Games («Ігри нескорених») заснував принц Гаррі в 2014 році. Це змагання для військовиків, які отримали інвалідність. Аналогічні, Warrior Games, у США почали проводити з 2010 року. Обидва змагання включають баскетбол на візках і волейбол сидячи. «Ігри нескорених» підтримує президент США і королева Великої Британії.