У Тайвані експрес-поїзд зійшов з рейок. Загинуло 17 людей, постраждали 132

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
У Тайвані експрес-поїзд зійшов з рейок. Загинуло 17 людей, постраждали 132

waychen_c / Flickr

У Тайвані 21 жовтня експрес-поїзд Puyuma зійшов з рейок. Washington Post повідомляє про 17 загиблих і щонайменше 132 поранених в результаті аварії.

Склад прямував з передмістя Тайбея в Тайдун, місто на південно-східному узбережжі Тайваню. Біля міста Ілань з рейок зійшли і перекинулися пʼять з восьми вагонів експреса. Інцидент стався о 16:50 за місцевим часом (11:50 за Києвом), повідомляє уряд Тайваню.

Адміністрація залізниці, посилаючись на пожежну службу, повідомила, що 17 осіб померли від зупинки серця. Поранених доставили до чотирьох різних лікарень. Один з постраждалих — громадянин США. Велика частина загиблих перебувала у першому вагоні. Місцеве телебачення повідомляє, що пасажири під час аварії вискакували через вікна, свідки події скооперувалися, щоб допомогти постраждалим до приїзду рятувальників.

Як повідомив співрозмовник WP, досі не встановили, скільки ще людей знаходиться у вагонах, що перекинулися. До рятувальної операції, яка почалася в 20:00 (15:00 за Києвом), приєдналося 20 солдатів. Розпочато розслідування причини аварії.

Нагадаємо, влада Індонезії припинила пошуково-рятувальні операції після землетрусу та цунамі на острові Сулавесі. Рятувальники знайшли тіла 2 088 осіб, ще 680 людей числяться в списках зниклих без вісті. Унаслідок стихійного лиха 4 612 осіб отримали поранення.