Вайнштейн може вийти сухим з води у справі про сексуальні домагання. Між прокуратурою і поліцією США розпочався відкритий конфлікт

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Вайнштейн може вийти сухим з води у справі про сексуальні домагання. Між прокуратурою і поліцією США розпочався відкритий конфлікт

cnn.com

Обвинувачений в сексуальних домаганнях продюсер Харві Вайнштейн може ніколи не побачити тюремних катівень і навіть не постати перед судом, пише CNN.

Авторитетний американський адвокат захисту та юридичний аналітик CNN Марк Джерагос з іронією зазначив, що справа Вайнштейна «розгортається», натякаючи на конфлікт між Манхеттенським окружним прокурором і поліцейським департаментом Нью-Йорка. Він назвав розбіжності, що виникли під час розслідування про сексуальні домагання кінопродюсера, основною причиною, чому діло не дійде до суду.

«Якщо ви на стороні захисту у цій справі — просто відкиньтеся і спостерігайте, як вони зжеруть один одного», — сказав адвокат Марк Джерагос, коментуючи ситуацію з розслідуванням справи Вайнштейна.

Головний помічник окружного прокурора розʼяснив суть конфлікту між поліцією і прокуратурою. У 2017 році оприлюднили аудіозапис розмови Вайнштейна з моделлю Абмрою Баттиланою Гутьєррес в 2015 році. На записі Вайнштейн просить вибачення за те, що торкнувся її грудей. Але запис був зроблений відділом поліції без узгодження з прокуратурою, тому його не використовують як доказ обвинувачення.

«Хоча запис жахає, якщо його послухати, але того, що вийшло, було недостатньо для того, щоб довести справу в рамках законодавства Нью-Йорка», — сказав помічник прокурора. Після цього інциденту почалася низка взаємних звинувачень з боку поліції Нью-Йорка і прокуратури Манхеттена.

Проти Вайнштейна порушили шість кримінальних справ у Нью-Йорку, Лос-Анджелесі та Лондоні. Йому були предʼявлені звинувачення в секс-торгівлі і хижацькому сексуальному насильстві (predatory sexual assault), за яке загрожує довічне увʼязнення.

У травні зʼявилася інформація, що Вайнштейн добровільно здався поліції. Згодом продюсер був відпущений під заставу в мільйон доларів.

Після секс-скандалу з Вайнтштейном відмовилися працювати багато акторів і підрядники. У липні його The Weinstein Company, засновану у 2005 році, продали за €289 млн.