«Від тебе пахне, як від туалету». Донька Стіва Джобса написала книгу про батька, у якій розповіла про його дивацтва і складний характер

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
«Від тебе пахне, як від туалету». Донька Стіва Джобса написала книгу про батька, у якій розповіла про його дивацтва і складний характер

Nathan Congleton/NBC/NBCU Photo Bank via Getty Images

Старша донька Стіва Джобса Ліза Бреннан-Джобс написала книгу про свого батька, яку назвала «Дрібна сошка» (Small Fry). У ній вона підтвердила чутки про складний характер засновника Apple та його дивацтва, пише Tatler.

У 1978 році, після того як перша дружина Джобса Кріс Бреннан народила доньку Лізу, Джобс визнав її тільки після ДНК-тесту та судового рішення. Авторка пише, що Джобс її постійно принижував і навіть міг образити її родичів. Одного разу він сказав Лізі, що від неї пахне «як від туалету», а її кузині заявив, що у неї жахливий голос, і зажадав його виправити.

Показовою стала ситуація, коли мати Лізи, Кріс Бреннан, знайшла красивий будинок, куди вони хотіли переїхати з донькою, і прийшла просити у засновника Apple грошей. Він подивився будинок, схвалив і в підсумку купив його для себе і нової дружини.

Але Ліза Бреннан-Джобс пише, що пізніше Джобс помʼякшив своє ставлення до неї і матері, збільшив аліменти та купив їм будинок. Також Ліза розповідає, що у її батька були свої дивацтва. Одного разу він змусив її дивитися на те, як цілував і гладив по грудях свою дружину. Він вважав, що таким чином дівчинка ставала ближчою до його сімʼї. Авторка зазначає, що сексуальних домагань з боку Джобса не було.

Нагадаємо, компʼютер Apple I продали на аукціоні в США за $375 тис. Покупцем виявився бізнесмен, який забажав зберегти анонімність. Це одна з небагатьох моделей, які до цього часу перебувають у робочому стані.