Вночі: наречена Хашоггі отримала охорону, МЗС Словаччини поскаржилося на кібератаки, а на виборах у Польщі перемагає правляча партія

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Єгипет продовжив дію надзвичайного стану

Парламент Єгипту проголосував за продовження режиму надзвичайного стану на три місяці. Це дозволить єгипетським спецслужбам до середини січня вживати заходів для боротьби з тероризмом і перешкоджати його фінансуванню, а також «оберігати безпеку у всіх районах країни». Режим запровадили ще у 2017 році, після терактів у Танті та Олександрії.

Наречена Хашоггі отримала охорону

Хатидже Дженгіз, наречена убитого журналіста Джамаля Хашоггі, отримала цілодобову охорону. Це рішення прийняв губернатор Стамбула. При цьому точна причина взяття під охорону не вказана. Хатидже Дженгіз є громадянкою Туреччини і студенткою одного з вузів у Стамбулі. Вона чекала Хашоггі біля дверей консульства 2 жовтня, в день його зникнення.

МЗС Словаччини поскаржився на кібератаки з боку «великих держав»

«Міністерство закордонних справ Словаччини піддалося кібератаці з боку «великих держав», — повідомив премʼєр-міністр Словаччини Петер Пеллегріні. За його словами, Братислава поки що не має достатньо доказів, щоб звинуватити Росію в кібератаці. Пеллегріні додав, що хакери, які атакували МЗС, є «багатонаціональною, складною шпигунською організацією». Премʼєр додав, що хакерам не вдалося викрасти жодних секретних документів.

На місцевих виборах у Польщі перемагає правляча партія

Prawo i Sprawiedliwość / Flickr

За даними екзит-полів, на місцевих виборах у Польщі перемагає правляча партія «Право і справедливість». Партія набрала 32,3% голосів виборців. За коаліцію центристських опозиційних партій — «Громадянська платформа» і «Новочесна» — проголосували 24,7% виборців. Між тим, на виборах мера Варшави лідирує кандидат від «Громадянської платформи» Рафал Тжасковський.

У США на вечірці провалилася підлога

В одному з клубів Південної Кароліни обвалилося міжповерхове перекриття під час вечірки . У результаті понад 30 осіб потрапили до лікарні. Ніхто не опинився під завалами. Відвідувачів клубу, більшою мірою молодь, евакуювали на дві години, пізніше вони повернулися до будівлі клубу. Інформація про стан здоровʼя потерпілих відсутня.