Компанія Ryanair опинилася в центрі «расистського» скандалу. Екіпаж не зняв з рейсу грубіяна, який образив темношкіру пенсіонерку

Дата:

Ірландський лоукостер Ryanair опинився в центрі «расистського» скандалу, передає BBC. Користувачі соцмереж закликають бойкотувати авіаперевізника після інциденту, який стався 19 жовтня на рейсі Барселона (Іспанія) — Станстед (Великобританія).

Що сталося?

Один з пасажирів рейсу, чоловік у віці, накинувся з лайкою і криком на літню темношкіру жінку, яка сиділа біля проходу. Чоловік намагався пройти до крісла біля вікна і почав кричати на жінку: «Геть з дороги! Посунь ноги!» Зрештою він почав вимагати, щоб сусідка пересіла на інше крісло, а почувши її відповідь з ямайським акцентом, закричав: «Не розмовляй зі мною іноземною мовою, ти, тупа, потворна корова».

Ніхто з пасажирів не заступився за жінку. Однак до скандаліста підійшла її дочка, яка летіла тим же рейсом, і почалася гучна сварка.

Працівник авіакомпанії Ryanair сказав призвіднику конфлікту: «Не будьте таким грубим, вам потрібно заспокоїтися». А пасажири зняли ролик та опублікували в соцмережах.

Відео вже набрало близько 2 млн переглядів.

Що кажуть у соцмережах?

Користувачі переконані, що Ryanair повинна була зняти призвідника конфлікту з рейсу, і тепер загрожують бойкотувати авіакомпанію. А член парламенту Великобританії Карл Тернер заявив, що цю ситуацію та хибну тенденцію ігнорувати схожі випадки треба вирішувати на високому рівні.

У Ryanair заявили, що більше не потерплять подібну поведінку. Про інцидент заявили в поліцію графства Ессекс, де розташований аеропорт Станстед.