Чубаров: Назву Криму можуть змінити в Конституції України

Дата:
Чубаров: Назву Криму можуть змінити в Конституції України

Іванов Олексій / УНІАН

Назву Криму в Конституції України можуть змінити на Кримську автономію або Кримськотатарську автономію. Але можуть залишити й нинішню — Автономна республіка Крим. Про це заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Верховної Ради Рефат Чубаров (БПП), передає УНІАН.

За його словами, назва адміністративно-територіальної одиниці може змінитися після створення на півострові кримськотатарської національної автономії. З цього питання працює конституційна комісія, яку очолює Чубаров.

«Зараз робоча назва — «Кримська автономія», але паралельно є пропозиції залишити назву «Автономна республіка Крим» ... І також пропозиція про «Кримськотатарську автономію». Це одне з тих питань, яке має бути вирішене самою конституційною комісією», — додав глава Меджлісу.

Рішення конституційної комісії нададуть Верховній Раді. Зміни в Конституції має підтримати парламент і Конституційний суд. «Це як раз припадає на момент президентських виборів, мають розглянути вже остаточно, але тоді знадобиться 300 голосів», — додав Чубаров.

До 2019 року Міністерство інфраструктури збудує два нових контрольно-пропускних пункти на адміністративному кордоні з Кримом .Назви залишаться колишніми: «Чонгар» і «Каланчак». На одному з них відкриють автостанцію.