Влада Замбії планує знищити 2 тисячі бегемотів. Зоозахисники вважають, що після цього їх стане більше

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Влада Замбії планує знищити 2 тисячі бегемотів. Зоозахисники вважають, що після цього їх стане більше

Wikipedia

Влада Замбії збирається знищити до 2 тисяч бегемотів у найближчі пʼять років, оскільки в річці, де вони живуть, недостатньо води, пише Reuters.

У 2016 році Замбія вже планувала відстріл цих тварин, але відклала його через протести захисників тварин. Тепер же міністр туризму країни Чарльз Банда заявив, що країна повернулася до цих планів. «У національному парку Південна Луангва популяція бегемотів перевищує 13 тисяч, але цей район оптимальний лише для 5 тис. бегемотів», — сказав Банда.

Він додав, що під загрозою може опинитися екосистема району. «Переміщення бегемотів до інших водойм буде дуже дорогим. На даний момент єдиний доступний нам варіант — вибірковий відстріл», — стверджує міністр.

У свою чергу британська організація з захисту тварин Born Free, яка в 2016 році очолила кампанію проти відстрілу бегемотів, стверджує, що Замбія не представила обґрунтованих наукових доказів, що вказують на надмірну популяцію бегемотів у річці Луангва. «Наукові дані вказують на те, що вибірковий відстріл стимулює розмноження і в підсумку призводить до збільшення популяції, ризикуючи створити замкнене коло смерті і знищення», — вважають в організації.

У всій Південній Африці живе близько 80 тисяч бегемотів.