Хакери зламали сайт економічного форуму Саудівської Аравії і розмістили зображення вбитого журналіста Хашоггі

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Хакери зламали сайт економічного форуму Саудівської Аравії і розмістили зображення вбитого журналіста Хашоггі

Chris McGrath / Getty Images

Хакери зламали сайт економічного форуму Future Investment Initiative, який пройде в Саудівській Аравії, і розмістили зображення вбитого журналіста Джамаля Хашоггі, пише Motherboard.

На зображенні спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман стоїть із закривавленим мечем над Хашоггі. На одязі принца написано ІГІЛ. «В імʼя безпеки дітей в усьому світі ми закликаємо всі країни застосувати санкції проти саудівського режиму», — сказано в підписі під картинкою. Крім того, стверджується, що саудівський режим співпрацює зі США та фінансує тероризм.

На ще одній картинці є список імен, телефонів та електронних адрес, над якими написано: «Розкриваємо сотні терористів і шпигунів саудівського режиму, які чинять зловмисні дії в усьому світі».

Twitter / Nahayat Tizhoosh

Пізніше сайт форуму «ліг». Станом на 21:30 зайти на нього неможливо.

Конференція Future Investment Initiative відбудеться в столиці країни Ер-Ріяд 23—25 жовтня. Через підозри, що влада Саудівської Аравії причетна до вбивства журналіста, у форумі відмовилися брати участь великі світові ЗМІ, представники низки компаній, держав і міжнародних організацій.

Популярний саудівський журналіст і колумніст The Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня, після того як зайшов у консульство Саудівської Аравії в Туреччині. Спершу влада Саудівської Аравії заперечувала його загибель і лише в ніч на 20 жовтня визнала, що він мертвий.