«Щось підказує, що знову постраждає Вороніж». У соцмережах розмірковують над санкціями Росії проти України

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
«Щось підказує, що знову постраждає Вороніж». У соцмережах розмірковують над санкціями Росії проти України

Пресслужба президента російської федерації

Президент Росії Володимир Путін видав наказ про спеціальні економічні заходи «у звʼязку з недружніми діями України щодо громадян і юридичних осіб Російської Федерації», який набуває чинності з моменту підписання.

Однак поки немає ні переліку фізичних та юридичних осіб, щодо яких будуть застосовуватись санкції, ні списку самих обмежувальних заходів — їх ще має скласти російський уряд.

Як рішення про санкції, так і невизначеність з ними викликали з одного боку здивування, а з іншого — глузування серед користувачів соцмереж.

Власкор інформагентства УНІАН у Москві Роман Цимбалюк вважає, що в Кремля не залишилося жодного серйозного важеля тиску на Україну, а обмеження якщо й будуть, то не критичні.

На думку виконавчого директора Міжнародного фонду Блейзера Олега Устенка, санкції торкнуться насамперед українських фізичних осіб, оскільки санкції проти компаній вона могла б запровадити й раніше.

Актор і керівник благодійної організації «Фонд «Мир і Ко» Мирослав Гай вважає, що для Росії «недружні дії» — це те, що українська армія дає відсіч на Донбасі.

Twitter-акаунт «Свічка» вважає, що від санкцій Росії насамперед постраждають у самій Росії.

Шеф-редактор УНІАН Михайло Ганницький зазначає, що поки з цими санкціями нічого не зрозуміло.