Bloomberg: Мобільні додатки стежать за користувачами навіть після їх видалення

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Розробники телефонних додатків здатні відстежувати, хто з користувачів видаляє їх програмне забезпечення, а потім завалюють рекламою, пише Bloomberg Businessweek.

Компанії, які обслуговують такі корпорації, як T-Mobile US, Spotify Technology і Yelp, встановлюють клієнтам «трекери». Додатки для пристроїв iOS і Android можуть використовувати їх, щоб спонукати користувачів перевстановлювати видалені додатки.

Ці трекери використовують «мовчазні» push-повідомлення, що взаємодіють з додатками без відома користувачів. Ці повідомлення зазвичай займаються такими процесами, як оновлення програм у фоновому режимі. Коли додаток не відповідає, розробник зазначає, що він видалений. Потім компанія може використовувати цю інформацію для рекламних цілей.

Видання зазначає, що цей крок є порушенням політики Apple і Google, але у самих компаніях цю інформацію відмовилися коментувати.

На початку жовтня Високий суд Лондона заблокував спробу подати масовий позов проти Google. Компанію хотіли звинуватити в тому, що вона незаконно зібрала конфіденційні дані 4 мільйонів користувачів iPhone.