Караван із тисячі мігрантів наближається до США через Мексику

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Караван із тисячі мігрантів наближається до США через Мексику

John Moore / Getty Images

Тисячі мігрантів з Центральної Америки йдуть територією Мексики в напрямку Сполучених Штатів у пошуках кращого життя. Більшість мігрантів є жителями Гондурасу, також є громадяни Сальвадору і Гватемали. Біженці пояснюють, що залишили свої країни через злидні та насильство.

Спочатку караван складався приблизно з 3 тисяч осіб. Він вийшов з міста Сан-Педро-Сула в Гондурасі кілька днів тому. Людям довелося долати джунглі Гватемали та житлові вулиці, вони дійшли до Мексики і тепер сподіваються дістатись кордонів США. Нині караван налічує до 10 тисяч людей, пише ТСН.

Президент США Дональд Трамп спочатку погрожував Гондурасу скасувати будь-яку фінансову допомогу, якщо влада не зупинить мігрантів. Потім він заявив, що готовий підняти збройні сили та закрити південний кордон США, назвавши караван мігрантів «навалою незаконних чужинців».

John Moore / Getty Images

Раніше в Італії заарештували мера міста, який 20 років приймав мігрантів. Його звинувачують в організації шлюбів для імміграційних цілей. Зараз він під домашнім арештом.