США починають першу кібероперацію проти Росії. Працівникам спецслужб РФ розіслали повідомлення

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Кіберкомандування США (United States Cyber Command) почало першу операцію проти Росії. Її мета — протидіяти поширенню дезінформації та втручанню Росії у вибори, пише The New York Times .

За даними видання, в останні дні командування вже провело кілька місій. Цілями операції стали кілька конкретних співробітників російських спецслужб, які намагалися втрутитись у вибори. Їм розіслали «прямі повідомлення», з яких випливало, що американські оперативники їх ідентифікували та відстежують усю їхню діяльність в інтернеті.

У кіберкомандуванні вважають, що це повинно відвернути їх від поширення дезінформації та спроб втрутитись у вибори. The New York Times не уточнює, за якими каналами надсилалися повідомлення: електронною поштою, через чати або іншими способами. Разом з тим, як розповіли джерела, працівникам російських спецслужб ніхто не погрожував безпосередньо.

Газета зазначає, що ця кібероперація націлена як на співробітників розвідки Росії, так і на «хакерські групи, які спонсорує олігархія».

Джерела в командуванні також розповіли виданню, що кіберкомандування США відправило свої команди в Європу. Їхня мета — допомогти американським союзникам і партнерам боротися з російським втручанням в інфраструктуру та вибори.