НАБУ оскаржило рішення суду про незаконність розслідування «бурштинової справи» проти нардепів Розенблата та Полякова

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
НАБУ оскаржило рішення суду про незаконність розслідування «бурштинової справи» проти нардепів Розенблата та Полякова

Ковальчук Віктор / УНІАН

Національне антикорупційне бюро оскаржило судове рішення про незаконність слідчих дій проти депутатів Верховної Ради Борислава Розенблата та Максима Полякова. Про це повідомляється на сайті судової влади.

Йдеться про рішення Окружного адміністративного суду Києва від 20 вересня. Він вирішив, що слідчі дії НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури під час розслідування так званої «бурштинової справи» були незаконними. У рішенні суду зазначено чотири епізоди у листопаді 2016 року, коли проводилися прихований запис і відеозйомка переговорів нардепів і їх помічників.

19 жовтня зареєстрована апеляційна скарга на це рішення Окружного адмінсуду. НАБУ вважає, що він не мав права оцінювати докази.

«Бурштинова справа» — кримінальне провадження, у якому нардепів Розенблата та Полякова звинуватили в тому, що вони за хабарі лобіювали зміни до законодавства щодо видобутку бурштину. Сума хабарів, отриманих у вказаній справі, перевищила 300 тисяч гривень. Після рішення суду від 20 вересня адвокати Розенблата попросили генерального прокурора Юрія Луценка та директора НАБУ Артема Ситника її закрити.