Російському омбудсмену Москальковій можуть заборонити вʼїзд до України через поїздку до Керчі

Дата:
Російському омбудсмену Москальковій можуть заборонити вʼїзд до України через поїздку до Керчі

Facebook / Татьяна Николаевна Москалькова

Уповноваженому з прав людини РФ Тетяні Москальковій можуть заборонити вʼїзд до України за незаконне відвідування Криму. Про це у Facebook заявила український омбудсмен Людмила Денісова.

«Омбудсмен РФ приїхала сьогодні в Керч, в черговий раз порушивши правила перетину українського кордону», — написала Денісова.

За її словами, за такі дії Москальковій раніше вже забороняли вʼїжджати в Україну, але 22 червня 2018 року заборону зняв президент Петро Порошенко. Таке рішення було прийнято для взаємних поїздок омбудсменів обох країн і одночасних відвідувань увʼязнених.

«Порушення законодавства України омбудсменом РФ може спричинити нову заборону її вʼїзду в Україну і поставити під загрозу взаємні відвідування», — додала Денісова.

У вівторок, 23 жовтня, Тетяна Москалькова повідомила у Facebook, що відвідала Керч і зустрілася з сімʼями постраждалих в результаті масового вбивства в Керченському політехнічному коледжі.

17 жовтня у Керчі 18-річний Владислав Росляков підірвав бомбу в їдальні Політехнічного коледжу, а потім відкрив безладну стрілянину по студентам і викладачам. В результаті нападу загинула 21 людина, зокрема сам Росляков, який застрелився в бібліотеці.

У лікарнях Росії й анексованого Криму залишаються 46 постраждалих внаслідок нападу на коледж, троє з них перебувають у вкрай важкому стані.