У Німеччині затримали українця, який віз у рефрижераторі пʼятьох нелегалів з Іраку. Вони ледь не замерзли

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

Німецькі поліцейські затримали у федеральній землі Саар громадянина України, який був за кермом автомобіля з нелегалами з Іраку, пише Deutsche Welle.

У кузові рефрижератора знаходилися пʼять іракців. Один з нелегальних біженців зателефонував з мобільного телефону французьким правоохоронцям і розповів, що люди в кузові замерзають і їм не вистачає повітря. Визначивши місце розташування телефону, правоохоронці зʼясували, що машина вже знаходиться на території Німеччини.

Французькі правоохоронці звʼязалися з німецькими колегами, і ті зупинили автомобіль на заправці і звільнили людей, які знаходилися в його кузові. Первинне медичне обстеження виявило у них легку ступінь переохолодження.

Рефрижератор з польськими номерами завантажився молочними продуктами і виїхав з італійського Мілана в понеділок увечері, 21 жовтня. Як довго в ньому перебували іракці, поки невідомо. Температура в кузові була близька до 0 градусів, при цьому в машині була закрита система постачання повітря. «Люди могли там не тільки замерзнути, але й задихнутися», — наголосив представник поліції.

За кермом автомобіля перебував 37-річний українець. Він затриманий за підозрою в нелегальному перевезенні мігрантів.

На початку жовтня в Середземному морі, в Каламакському морському регіоні Паліовуна правоохоронці Греції затримали українську яхту, на якій перевозили 57 мігрантів.