Вночі: користувачі Apple поскаржилися на збій у роботі сервісів, у Швейцарії затримали двох російських хакерів, а США покарає чиновників Саудівської Аравії за вбивство журналіста

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Користувачі Apple поскаржилися на збої в роботі сервісів

Pixabay

Користувачі пристроїв Apple повідомили про збої в роботі деяких сервісів компанії. Проблеми трапилися в сервісі хмарного зберігання iCloud, включно з його компонентами, серед яких контакти, календар, пошта, нотатки, нагадування та інші. Також користувачі помітили уповільнення роботи та функцій сервісів «Back to My Mac», «Photos», «Find My Friends» і «Mail Drop». Причина збоїв поки невідома.

У Швейцарії затримали двох російських хакерів, які планували атаку на WADA

TheDigitalArtist / Pixabay

Двох громадян Росії затримали 23 жовтня у Швейцарії .Підозрюють, що вони планували хакерську атаку на лабораторію Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) у Лозанні. Міністерство юстиції країни дало дозвіл на подальше розслідування справи. Двоє ймовірних хакерів також планували хакерські атаки на низку інших установ. Місяць тому виконавчий комітет WADA поновив у правах Російське антидопінгове агентство, яке було позбавлене акредитації з листопада 2015 року, після інформації про вживання допінгу російськими спортсменами. Тепер WADA має отримати доступ до лабораторних даних і зразків проб у московській лабораторії.

США покарає причетних до вбивства журналіста Хашоггі

Omar Shagaleh / Anadolu Agency / Getty Images

Сполучені Штати покарають посадовців Саудівської Аравії, причетних до вбивства журналіста Джамала Хашоггі. Президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон скасує візи для цих осіб. Він сказав, що вбивство і подальше приховування злочину Саудівською Аравією були «повним фіаско».

У Торонто 9 тисяч працівників пошти оголосили страйк

ElasticComputeFarm / Pixabay

Союз поштових працівників Канади оголосив про початок страйку в Торонто — найбільшому місті країни. Близько 9 тисяч його членів не вийдуть на роботу. Листоноші вимагають від свого роботодавця — державної корпорації «Пошта Канади» —поліпшення умов праці.

Племінниця Скрипаля не вірить, що Росія причетна до його отруєння

TASS \ TASS via Getty Images

Племінниця колишнього російського офіцера ГРУ Сергія Скрипаля Вікторія заявила, що не може звʼязатися з родичами у Великій Британії. При цьому вона каже, що не має наміру змінювати своє прізвище, і, як і раніше, не вірить у причетність Росії до отруєння Скрипалів. «Моя перша версія була побутова, що люди просто отруїлися продуктами. Але мені ніхто не вірив. Потім зʼявився якийсь «Новачок» — досить дивна бойова речовина, яка, з одного боку, дуже ударна, але з іншого — нею труяться вибірково. Якийсь парадокс», — сказала Вікторія Скрипаль в інтерв’ю російським «Известиям».