НАБУ затримало сина нардепа Березкіна, якого підозрюють у привласненні $20 млн держбанку. Сам Березкін називає це «великим непорозумінням»

Дата:
НАБУ затримало сина нардепа Березкіна, якого підозрюють у привласненні $20 млн держбанку. Сам Березкін називає це «великим непорозумінням»

Facebook / Максим Березкин

НАБУ затримало сина нардепа Станіслава Березкіна Максима, повідомляє Telegram-канал The Newsroom. Зазначається, що затримано також брата нардепа, а його доньку шукають.

В коментарі theБабелю Станіслав Березкін зазначив, що дуже здивований цій інформації, і заперечив причетність його родини до злочину.

«Я дуже здивований цьому. Кошти ніхто не крав… Я думаю, що це просто велике непорозуміння. У мене брата немає тут», — сказав він, однак не уточнив, чи справді когось з його родичів затримали правоохоронці.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро розслідує кримінальне провадження про заволодіння $20 млн державного банку, організоване депутатом Верховної Ради. За даними слідства, схему організував депутат, а виконали його близькі родичі та бізнес-партнери «шляхом зловживання службовим становищем, підробки документів та їх використання за сприяння високопосадовців банківської установи». Посадовці банку також зловживали службовим становищем. У причетності до протиправних дій підозрюють більше десяти осіб.

Два джерела в правоохоронних органах повідомили theБабелю, що підозрюваний нардеп — Станіслав Березкін (депутатська група «Воля народу»).

У коментарі theБабелю Березкін заявив, що для нього самого стала новиною інформація про кримінальне провадження. «Я не в курсі справи, я нічого поки вам підказати не можу. Стосунку до банку ніякого не маю. Бог його знає, який там банк», — сказав він.

У розслідуванні кримінального провадження про заволодіння $20 млн Ощадбанку НАБУ та САП затримали 10 осіб та повідомили їм про підозру.

«Серед підозрюваних — два чинні та один колишній посадовці Ощадбанку. Решта — колишні бенефіціари групи компаній «Креатив», низка екс-службових та посадових осіб підприємств, що входять до складу цього холдингу, та оцінювач», — зазначили в НАБУ.