«Підозрювані виглядають дуже зручними». Олег Михайлик — про версії замаху, самопочуття та чому планує оперуватися за кордоном

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Підозрювані виглядають дуже зручними». Олег Михайлик — про версії замаху, самопочуття та чому планує оперуватися за кордоном

Facebook / Олег Михайлик

Одеський активіст Олег Михайлик в інтервʼю «Українській правді» розповів про самопочуття, хід розслідування, а також про те, чому сумнівається у причетності затриманих до замаху на себе.

Про версії замаху

Активіст зазначив, що «так чи інакше» усі версії замаху стосуються його громадської діяльності. При цьому Михайлик не вірить у те, що на нього могли нападати через плани балотуватися в мери Одеси. «Я не є великою загрозою як конкурент нинішньому мерові Одеси Геннадію Труханову», — зазначив він.

Основний мотив нападу Михайлик вбачає у своїй діяльності із захисту інвесторів одеського житлового комплексу «Золотий берег».

Про звинувачення в роботі на Андана Ківана

Михайлик розповів, що співпрацював з «7 каналом», який належить бізнесмену Андану Ківану, якого так само неодноразово звинувачували в незаконній забудові Одеси. Активіст пояснив, що працював ведучим на каналі безкоштовно, висвітлював тільки ті теми, що були йому цікаві, і сам намагався боротися з будівництвом обʼєктів, які вів Ківан.

Про затриманих

Активіст зазначив, що підозрюваних дійсно могли затримати, щоб загасити шалений розголос, а також тому, що правоохоронці приховують замовника. «Затримані й арештовані виглядають дуже зручними, бо в них є кримінальне минуле, їх жаліти ніхто не буде, вони не громадяни України і вони в цей час були неподалік», — пояснив Михайлик.

Про власний стан

Зараз активіст перебуває майже постійно вдома, проходить курс масажу та медичної реабілітаційної терапії. За словами Михайлика, куля прошила м’язи біцепсу лівої руки, зайшла і розірвала м’язи грудини, розтрощила ребро і, змінивши траєкторію, зайшла не в серце, а в легені. Він додав, що планує робити операцію за кордоном, бо боїться, що кулю можуть підмінити.

Замах на Михайлика стався ввечері 22 вересня. У нього стріляли з пістолета і поранили в груди. Вранці 23 вересня він прийшов до тями в лікарні, йому надали охорону. 25 вересня поліція повідомила, що за підозрою у замаху на Михайлика затримали трьох чоловіків. За інформацією поліції, вони — члени злочинного угруповання, яке влітку брало участь у перестрілці в Одесі. 27 вересня Київський районний суд Одеси заарештував без права застави всіх підозрюваних: Торніке Нагладзе, Манучара Варшанідзе і Лашу Герасіна.