Суд виніс новий вирок водію Россошанському, який на смерть збив сестру вбитої правозахисниці Ноздровської

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Обухівський районний суд виніс новий вирок Дмитру Россошанському, який на смерть збив у ДТП Світлану Сапатинську – сестру правозахисниці Ірини Ноздровської.

Як передає кореспондент ТСН, Россошанського позбавляють волі на 7 років та права кермування транспортними засобами на 3 роки. Крім того винуватець ДТП має сплатити компенсацію моральної шкоди батькам загиблої – по 300 тисяч і батьку, і матері. В амністії Россошанському відмовили.

30 вересня 2015 року у селі Демидів (Вишгородський район Київської області) Дмитро Россошанський насмерть збив Світлану Сапатинську. Він перебував за кермом у стані наркотичного спʼяніння. Дядько Россошанського на той момент був головою Вишгородського районного суду. У травні 2017 року його засудили до семи років позбавлення волі. Однак 27 грудня Апеляційний суд скасував цей вирок і надіслав справу на новий розгляд.

Покарання в суді для Россошанського за смерть сестри домагалась правозахисниця Ірина Ноздровська. Вона розслідувала справу.

1 січня 2018 року її знайшли мертвою в річці біля села Демидів Київської області. Через кілька днів за підозрою у її вбивстві поліція затримала Юрія Россошанського — батько Дмитра Россошанського, чийого засудження вимагала Ірина. Справу про вбивство правозахисниці досі розглядає суд.